Quantcast
Channel: Snack Around
Viewing all 133 articles
Browse latest View live

Appelsinkage med store stykker chokolade

$
0
0
Jeg fik på et tidspunkt en helt fantastisk kage, som en af mine kollegaer havde bagt. Hun havde lavet flere ting om fra den oprindelige opskrift, og jeg har så lavet lidt mere om, fordi jeg ikke havde alle de ingredienser, der skulle bruges. Denne her smagte nu også aldeles hæderligt.



Jeg overvejer om man kunnne fyldet hullet med noget, men synes måske det er lidt overdrevet at fyre så meget flødeskum "på" en kage. Frugt er heller ikke helt oplagt.


Ingredienser
250 g stuetempereret smør
250 g sukker
3 æg str. M/L
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
revet skal af 2 økologiske appelsiner
½ dl appelsinsaft fra ca. 1 appelsin
100 g grofthakket mørk chokolade

Kom smør og sukker i en røremaskine og pisk det sammen til det er godt blandet og luftigt. Pisk æggene sammen i en skål med en gaffel og tilsæt dem lidt af gangen. Sigt mel og bagepulver sammen i en anden skål. Når massen har opnået et ensartet niveau, vendes melblandingen i med bløde og hurtige vendinger. Til sidst tilsættes den revne appelsinskal, appelsinsaften og chokoladen.

Spray bageformen med lidt bagespray eller smør den med smør. Kom dejen i og bag kagen ved 180 graders varmluft i 35-40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved hjælp af en hæklepind efter en halv time.


Jeg har desværre ikke så mange og bestemt ikke nogen kunstneriske billeder, da jeg kun havde en Iphone og kontorservice til rådighed ved billedtagningen. Synes nu alligevel at jeg ville lægge opskriften på bloggen, da kagen bare smagte så godt. Jeg bager den formentlig igen og så må nogle bedre billeder følge.



Har man ikke en sådan form, kan en springform fint anvendes istedet. 

Retro fastelavnsboller

$
0
0
En af de mange fordele ved at kunne bage er, at man bliver så dejlig uafhængig af højtidernes kommen og gåen. Har man fx lyst til honninghjerter i juli, jordbærtærter i november eller fastelavnsboller 2 uger efter fastelavn - ja så bager man bare nogle. Så kan man også lave denne retro udgave, hvis man ikke er så meget til smør på smør-lag fyldt med mindre stivnet smør aka wienerbrødsboller med flødeskum - ikke at der i øvrigt er noget galt med dem.


Ingredienser til ca. 30 boller 
200 g saltet smør
4 dl letmælk
75 g gær
4 spsk sukker
1 knivspids salt
2 økologiske æg str. M/L
ca. 800 g mel
1 æg til pensling


Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og hæld mælken i. Hæld smør og mælk i en røremaskine og tilsæt smuldret gær. Rør ved svag hastighed mens der tilsættes sukker, salt og sammenpiskede æg. Når det er godt blandet tilsættes melet lidt af gangen, så det bliver godt indarbejdet i dejen. Stop med at tilsætte melet, når dejen er sammenhængende, men ikke for flydende. Når man tager dejkrogen op, skal det tage ca. 3 sekunder før dejen slipper kun ved hjælp af tyngdekraften. Så er den klar. Hvis der bliver tilsat for meget mel bliver det sværere at lukke dejen ordentligt om fyldet. 

Sæt dejen til hævning i mindst en time et lunt sted med et viskestykke over. 

Kom lidt mel på fingrerne og bordet (meget lidt) og udrul dejen med en kagerulle til den har en tykkelse på ca. 4 mm. Skær firkanter af ca. 8x8 cm. Læg en teskefuld fyld på hver firkant og fold hjørnerne ind over, til det bliver en lukket firkant. Træk hjørnerne ind mod mindten, mens eventuelle huller lukkes imens. 

Sæt bollerne på to bageplader og lad dem hæve i 20 minutter. Før de kommer i ovnen skal de pensles med sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter. 


Jeg lavede en 4-dobbelt portion med 6 forskellige slags fyld.


Remonce
100 g sukker
100 g marcipan
110 g blødt smør

Pynt
Lidt smør
Perlesukker

Rør sukker og marcipan godt sammen og tilsæt derefter smørret. Når det er godt blandet sættes det på køl til det skal bruges - gerne natten over. Pynt med smeltet smør og perlesukker.


Remonce med æble
Tag halvdelen af ovenstående og tilsæt et halvt æble skåret i fine tern, lige før dejen lukkes om fyldet. Pynt med grøn (farvet hvid) chokolade.


Creme
1 god fed stang vanilje
1,5 dl piskefløde
1 dl letmælk
25 g sukker
2 æggeblommer
1 spsk maizena

Glasur
Flormelis
Lidt vand
Gul pastafarve
Sukkerfigurer

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skær den derefter midt over. Bland vaniljestangen, vaniljekornene, piskefløde,  mælk og sukker i en gryde. Kog det op, mens der piskes. Bland æggeblommer og maizena i en skål og tilsæt lidt af væsken. Pisk det godt og hæld så blandingen tilbage i gryden til resten. Kog cremen op i 3 minutter og hæld den i en skål. Kom film over, og pres filmen helt ned til cremen. Sæt cremen på køl i mindst 2 timer. Pynt med gul glasur og en sukkerfigur på toppen.


Creme/chokolade
Tag noget af cremen, læg det på dejen og kom et stykke mørk chokolade (70%) ovenpå. Pynt med smeltet mørk chokolade. Brug et kræmmerhus af bagepapir til at sprøjte det på.


Creme/mandler
Tag noget af cremen, læg det på dejen og kom hakkede mandler på, der forinden er skoldede, og afkølede. Pynt med smeltet hvid chokolade.


Hindbær/rabarbermarmelade
Tag ned i supermarkedet eller endnu bedre, en delikatesseforretning og køb et glas hindbær/rabarbermarmelade. Pynt med glasur af flormelis, lidt vand, rød pastafarve og afslut med små sukkerhjerter.


Serveres med champagne, kaffe, the og lemonade. Der kommer snarest en opskrift på sidstnævnte.

Moderne æblestang

$
0
0
Her er en eftermiddagssnack, som kan laves af det man lige har i huset. Man kan udelade marcipan, skifte æblerne ud med andre frugter og erstatte grahamsmel med almindeligt hvedemel. 


Ingredienser til to flotte stænger
350 g saltet smør
2 dl letmælk (eller hvad man nu lige har)
40 g gær
2 spsk sukker
600 g hvedemel
200 g grahamsmel

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk maizena
150 g æbler (ca. 2 stk.)
50 g rosiner

Finish
1 æg
Lidt perlesukker


Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og hæld blandingen i en røremaskine. Når blandingen er fingervarm - det tog i dag nogenlunde samme tid, som det tager Morten Jensen at springe længdespring 3 gange - smuldres gæren i. Rør til den er opløst og tilsæt derefter sukker, hvedemel og grahamsmel. Sæt den til hævning i en halv times tid et lunt sted.

Fyld: Til remoncen blandes smør, sukker, marcipan og maizena. Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær æblerne i små firkanter. Bland dem med rosinerne.


Strø en anelse mel ud på et helt rent bord og rul dejen ud til to rektangler på ca. 25x40 cm. Markér den midterste tredjedel og skær strimler ud fra hver side, skråt nedad. Kom halvdelen af remoncen på hver og smør den ud i et jævnt lag. Strø æblerne og rosinerne ud ovenpå. Nu skal stangen lukkes, hvilket sker ved at enden bukkes op, hvorefter strimlerne lægges ind over midten, skiftevis fra højre og venstre side. Afsluttes som man startede.


Sættes til hævning i ca. 40 minutter. Pensles derefter med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Bag stængerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Tjek efter et kvarter og derefter løbende. 

Jeg prøvede det ikke, men æblestangen bliver ikke så sød i det, så man ville formodentlig godt kunne servere den med en kugle is eller to. 


Mormors squashkage

$
0
0
Så blev det endelig tid til mormors squashkage. Jeg vil som regel gerne afprøve nye opskrifter og udvikle kager, men spørger jeg min mellemste lillesøster, hvad jeg skal bage, er svaret altid det samme - mormors squashkage. Så det gjorde jeg derfor til hendes fødselsdag.


Det er en meget enkel kage. Nogen gange så er less bare more. Denne portion er til 2 rugbrødsforme. Jeg bager altid to af gangen, fremfor at halvere opskriften. Hvis man ikke kan spise begge med det samme (det sker sommetider af uransagelige grunde), kan man fryse resten - gerne i skiver. Det smager særlig godt, hvis man lige varmer skiverne i ovnen  ved høj temperatur, nærmest direkte fra frost. 

Ingredienser til 2 kager
5 dl revet squash (ca. 1 stor eller 2 små)
2 dl neutral olie (fx solsikkeolie)
5 dl sukker
3 økologiske æg (str. M/L)
5 dl økologisk mel
½ tsk. salt
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
1½ dl økologiske solsikkekerner

I min mormors opskrift står der kort og godt: "175 grader, 1 time, to forme". Jeg giver lige opskriften lidt flere ord med på vejen.

Start med at rive squash groft, så det er klar. Bland derefter olie og sukker sammen i en røremaskineskål og pisk det godt ved høj hastighed. Tilsæt derefter æggene et efter et mens der stadig piskes godt til. Imens blandes mel, salt, vaniljesukker, kanel, natron og bagepulver i en anden skål. Denne blanding røres blidt i æggeblandingen - skift fra det almindelige piskeris til det flade piskeris på laveste hastighed. Så snart det er blandet vendes  squash og solsikkekernerne i.

Kom bagepapir i to rugbrødsforme og hæld dejen i.

Bag kagerne ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time på en rist placeret lidt under midten i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter hver 10. minut. De er færdige, når der ikke hænger dej ved mormors hæklepind.



Kan spises alene eller sammen med en smule creme fraise 18 %. Spiser man udgaven som har været frosset og derefter opvarmet i ovn, kan vaniljeis varmt anbefales til. Skiverne bliver varme og sprøde og det er et rigtig godt match til isen.

Klassisk jordbærtærte

$
0
0
Min ældste lillesøster har fødselsdag i marts. Hun ville gerne have jordbærtærte til sin fødselsdag, så det fik hun. Det er måske ikke lige den mest indlysende forårskage, men den er virkelig god, og dekorativ på et kagebord. Skal man bare lave en enkelt jordbærtærte, halveres nedenstående opskrift.


Ingredienser til en rund og en aflang tærte

Creme
1 stang vanilje
3 dl piskefløde
4 dl økologisk letmælk
50 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk maizena

Mørdej til bunden
1 vaniljestang
50 g flormelis
250 g økologisk mel
250 g saltet smør

Mazarinmassen
100 g blødt saltet smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
4 økologiske æg str. M/L

Pynt
100 g genial mørk chokolade
2 dl piskefløde
Jordbær efter behov


Creme: skrab kornene ud af vaniljestangen og skær den derefter midt over. Bland vaniljestangen, vaniljekornene, piskefløden, mælk og sukker i en gryde. Kog det op, mens der piskes godt. Bland æggeblommer og maizena i en skål og tilsæt lidt af den varme væske. Pisk det hurtigt sammen og hæld det så tilbage i gryden til resten af væsken. Kog cremen op i 3 minutter og kom den derefter i en kold skål. Kom film over, og pres filmen helt ned til cremen, så der ikke kommer kondens. Sæt cremen på køl i mindst 2 timer.

Bund: Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og tryk dem ud i lidt flormelis for at skille dem ad. Bland dem med det resterende flormelis og mel. Tilsæt smør i mindre stykker og saml dejen hurtigt. Sæt den derefter på køl i mindst en time, gerne natten over. 

Mazarinmasse: Rør smør, marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt derefter æggene et af gange og rør til du har en ensartet masse.

Rul dejen ud med en kagerulle og kom den i en tærteform med en diameter på 25 cm og en aflang tærteform på ca. 30 x 10 cm. 

Hæld mazarinmassen i formene og bag dem i 15 minutter ved 200 grader (ikke varmluft). Sæt dem derefter til afkøling.

Pynt: Smelt chokoladen i vandbad og smør den over tærterne. Pisk fløden stiv og vend den med cremen. Fordel cremen på de to tærter, ovenpå chokoladen. Halver jordbærerne eller skær dem i skiver og fordel dem ovenpå cremen. Afslut eventuelt med lidt basilikum.


Blåbærmuffins med kærnemælk

$
0
0
Jeg har har haft en rigtig hyggelig bagedag. Det er så fint, når det lykkedes at bage, og kun bage. Jeg har fundet nogle rigtig fine forme i Bahne, som skulle afprøves. Jeg har lovet den utrolig hjælpsomme og søde ekspedient, at jeg ville vende tilbage efter flere, hvis de fungerer godt. Nu har jeg så brugt dem i dag, og resultatet var upåklageligt. 

Opskriften er fra "Kagedage" - The Hummingbird Bakery, omend jeg har ændret lidt hist og her.

Ingredienser til ca. 16 små (ikke mini) muffins
85 g Lurpak smørbar
300 g økologisk hvedemel
115 g sukker
1 spsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
2 1/2 dl økologisk kærnemælk
2 økologiske æg str. M/L
150 g friske blåbær
40 g sukker

Pynt
1 fed stang vanilje
200 g mascapone
Cirka ligeså meget flormelis
Friske blåbær


Muffins: Start med at smelte smørret og lad det afkøle. Sigt derefter melet ned i en røreskål og rør sukker, bagepulver, natron og salt i. I et decilitermål røres kærnemælk og æg sammen. Pisk det i en lind strøm sammen med melet ved laveste hastighed.  Tilsæt derefter smørret under fortsat piskning, nu ved lidt højere hastighed. Stop når massen er ensartet og uden klumper. Til sidst vendes de vaskede og tørrede blåbær i. 

Hæld dejen i 16 forme og drys sukker over. Bag dem ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 17 minutter. 


Pynt: Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem i en skål sammen med mascapone og flormelis. Sæt skålen på køl en halv times tid, hvorefter den er klar til at blive sprøjtet på kagerne med en stjernetyl. Afslut med friske blåbær.

Lemonade

$
0
0
Man aner det måske ikke rigtig, men det er snart sommer! Og hvilken bedre måde at starte den med end med et glas af denne lemonade.  Jeg laver den rigtig ofte til kage, da den er dejlig syrlig og frisk. 


Ingredienser
2 dl sukker
3 økologiske citroner
1 liter vand

Kom sukkeret i en gryde eller en skål, der kan tåle kogende vand. 

Vask citronerne godt og rul dem et par gange med håndfladen på et køkkenbord (det gør det lettere at få presset saften ud senere).

Skær derefter skrællen af med en kniv - kun skrællen, ikke det hvide - og kom det ned til sukkeret.

Kog vandet og kom det over sukkeret og skrællen. 

Halvér citronerne, pres saften ud og hæld den i gryden. Rør et par gange med en grydeske og sæt det til afkøling.


Si skrællen fra, tilsæt isterninger og servér. Jeg lader det som regel trække natten over. Det bliver den bestemt ikke dårligere af. Man kan tilsætte yderligere citronsaft eller vand efter smag, behag og humør.


Sprøde småkager med chokolade og hasselnødder

$
0
0
Dette er historien om, hvordan nye kager kan komme til verden ved at andre mislykkedes. Det var på ingen måde med vilje. Jeg bagte til nogle kagesultne kvinder, og det er ikke noget jeg spøger med. Ikke desto mindre kom der en helt ny art snack ud af min tilsyneladende distræte fremgangsmåde.



På billedet herunder ses først småkagerne som det var meningen de skulle blive og derefter resultatet af samme opskrift bare uden mel. Det resulterer i nogle temmelig flade, næsten karamelagtige, mørke og sprøde flager. De smager så ganske udemærkede - det bliver næsten mere slik end kager. Ville nok ikke løbe an på at komme dem i en dåse og derefter cykle med dem tværs over byen, men det er stengt taget heller ikke nødvendigt, når man nu kan spise dem direkte fra pladen. 


Ingredienser til ca. to plader
110 g smørbart Lurpak
150 g farin
1 økologisk æg str. M/L
175 g økologisk hvedemel
½ tsk natron
75 g  hasselnøddekerner
100 g god mørk chokolade (70 %)

Start med at riste hasselnødderne i en ovn ved ca. 150 grader i 5-10 minutter efter smag og behag. Spred dem ud på et viskestykke og gnid skallerne af i det omfang du orker det. Når de er afkølede hakkes de groft sammen med chokoladen.

Kom smør og farin i en røremaskine og sæt piskeriset på noget nær max hastighed. Pisk indtil det er blevet helt luftigt i det. Pisk ægget let sammen med en gaffel og tilsæt det under forsat piskning, nu knapt så hidsigt. 

Bland mel og natron i en anden skål og vend det derefter forsigtigt i røreskålen. Tilsidst tilsættes nødder og chokolade. 

Sæt dejen ud i små toppe på to bageplader og bag dem i ca. et kvarter ved 180 grader (ikke varmluft) 



Sprøde og nice, som sådan nu engang skal være. Opskriften stammer fra "Delia's Cakes". Jeg har ændret ganske lidt som følge af, hvad mit køkken kunne præstere på dagen.

Sommerkage i lag - omsluttet af royal icing og bær

$
0
0
Denne kage blev til fordi min veninde skal giftes. Hendes polterabend krævede en kage og det blev så denne. I min testversion er der hindbær på toppen, mens der i den endelige kom blåbær og jordbær. De fungerer allesammen rigtig fint med smagen i kagen, som består af kakaobunde, lyse(røde) bunde, mascaponecreme samt hakkede pistacienødder.


Ingredienser til kakaokagebundene
150 g saltet smør
1 dl økologisk skummetmælk
200 g lyst rørsukker
3 økologiske æg str. M (hos mig blev det et stort og to str. S/M)
200 g økologisk mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1/8 fint salt
3 spsk kakao (brug en af de virkelig gode, da det er den eneste smagsgiver)

Ingredienser til de lyserøde kagebunde
150 g saltet smør
1 dl økologisk skummetmælk
200 g lyst rørsukker
3 økologiske æg str. M (hos mig blev det et stort og to str. S/M)
230 g økologisk mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1/8 fint salt
Lyserød/ pink pastafarve

Bag kagebundene i hver deres springform på 26 cm. Start med at smelte smørret og bland det, når det er afkølet, med mælken. Pisk imens sukkeret med æggene til det bliver en hvid masse. Si i en anden skål (kakao til kakaobundene) mel, bagepulver, natron og salt sammen og vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis me smør/mælk blandingen. Til de lyserøde bunde tilsættes til sidst pastafarve til man har den farve man ønsker. 

Kom dejene i hver deres springform foret med bagepapir og bag kagerne en af gangen i en forvarmet ovn på 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle lidt i formen og derefter på et spækbræt.


Når de er afkølede skæres de først til langs siderne og derefter deles de i to. Jeg ville gerne have helt runde bunde, så spurgte min kollega om han havde en passer, hvortil han helt naturligt svarede ja og tog en passer og en lup op af kontorskuffen. Må sige at den er noget mere velassorteret end min egen.

Ingredienser til fyldet
100 g usaltede pistacienødder
1 stang rocker god vanilje
300 g mascapone
400 g flormelis
50 g blødt økologisk smør

Rist pistacienødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter og lad dem afkøle. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk dem sammen med mascapone, flormelis og smør i en skål. Hak derefter pistacienødderne groft. 


Nu skal kagen samles. Start med en lyserød bund, hvorpå der smøres macaponecreme på og drysses et lag pistacienødder på. Læg en kakaobund på og forsæt til du når toppen. Kom resten af cremen på toppen og slat siderne ud.


Ingredienser til royal icing
3 pasteuriserede æggehvider
ca. 6-700 g flormelis

Pynt
Jordbær, blåbær eller hindbær

Kom æggehviderne i en skål og tilsæt flormelis i en lind strøm mens der røres. Stop når du har en sej masse, som man næsten ikke kan røre mere i. Kom det i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt glasuren på kagen. Slut af med at lave en kant rundt på toppen.

Skyl bærerne godt, dup dem af med køkkenrulle. Jordbærerne skæres af i bunden, så de får sammen højde. Sæt dem langs siden af kagen og hæld derefter et bjerg af blåbær i midten. Skal man først spise kagen dagen efter bør man vente med at komme jordbær og blåbær på, mens hindbær sagtens kan sættes på.


Sæt kagen i køleskabet indtil den skal serveres. 

Triple chocolate muffins

$
0
0
Jeg har efterhånden finjusteret denne opskrift, så den i mine øjne er helt perfekt. Den er afprøvet flere gange med forskellige ingredienser, som mest af alt rykker ved konsistensen og måske ikke så meget smagen. Én ting er dog sikkert - brug altid god (læs: fremragende) chokolade! Jeg har et udtryk der hedder trash chokolade, som kan være en ganske udemærket ting til visse lejligheder. Denne er ikke en af dem.


Jeg har bagt disse muffins med forskellige chokolader fra forskellige mæker alt efter, hvad jeg lige havde, kunne komme i nærheden af og måtte nøjes med. Der indgår tre forskellige nuancer chokolade i opskriften; den hvide, den lyse og den mørke. Hvad angår den hvide chokolade har jeg kun anvendt én, hvilket er Organic white 33% fra Summerbird, som fungerer aldeles fremragende. Den mørke har varieret mellem Pellets dark chokolate på 72% fra Ioalla og Summerbirds mørke 71% chokolade. Begge fuldstændig umulige at gå galt i byen med.

Det har vist sig, at den største udfordring lå i min søgen efter en anstændig lys chokolade. Formentlig primært forårsaget af, at jeg i virkeligheden ledte efter en fremragende. Jeg anvender som regel mørk chokolade i mit bagværk, så det var helt nyt for mig at shoppe efter den lyse variant. Jeg fandt dog to, som jeg uden tvivl vil vende tilbage til. Både Andoa Lait 37% fra Valrhona og Summerbirds Milk 38% smagte på en måde som virkelig fik mig til at overveje, om man ikke skulle eksperimentere lidt mere med lys chokolade. Den del af chokoladen der var på toppen, blev så lækker på en crunchy, næsten brændt karamelagtig måde.

Endelig er det vigtigt at anvende en god kakao. Jeg valgte en fra Patrick Roger, indkøbt i Bruxelles - less will do. Bare ikke den billige fra Netto. Så kan man ligeså godt gå hele vejen og købe de dårlige muffins der står lige ved siden af i stedet.


Ingredienser til ca. 12 muffins
250 g sukker
150 g blødt økologisk smør
150 g æg (ca. 3 stk. M/L)
200 g økologisk mel
3/4 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
3 spsk afsindig god kakao
1 dl økologisk kærnemælk
100 g hvid chokolade
100 g lys chokolade
150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde: Start med at piske smør og sukker til det er godt blandet og har en lys og luftig konsistens. Pisk i en anden skål æggene let sammen med en gaffel og tilsæt dem under fortsat piskning lidt af gangen. I en helt tredje skål sigtes mel, bagepulver, natron, salt og kakao sammen. Det vendes derefter forsigtigt i æggemassen skiftevis med kærnemælken.
Hak al chokoladen i gode store chunks. Dette kan med fordel gøres med en savtakket stor kniv. Tag lidt fra af hver slags til at komme på toppen. Det var egentlig min mening at det skulle være lidt tilfældigt, hvilken slags og hvilken mængde der kom på de enkelte muffins, men det er jeg selvfølgelig fuldstændig ude af stand til. Derfor tager jeg præcis 24 stykker af hver slags fra. Man behøver på ingen at være ligeså pedantisk som mig for at lykkedes med denne opskrift.

Tilsæt den hakkede chokolade og fyld nu dejen i muffinsforme. Enten dobbelt papir, enkelt papir i en fast form eller silicone.
De bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Man kan anvende en hæklepind til at tjekke, om de er færdigbagte. Når der ikke hænger dej ved, er de klar til at forlade ovnen. Den store mængde chokolade kan godt være en udfordring i forhold til at skelne mellem dej og chokolade.

 Enjoy

Pre-snack: chokolade, hasselnødder, rosiner

$
0
0
Dette er muligvis verdens nemmeste snack, som indeholder ingredienser som klæder hinanden virkelig godt. Man kan selvfølgelig komme alle mulige forskellige ting i. Tænker at tranebær, mandler og valnødder for eksempel også ville være nice. 


Da der er virkelig få ingredienser i denne snack, er det vigtigt at bruge god kvalitet.

Ingredienser
God mørk chokolade
Hasselnødder
Rosiner
Chokolade nibs

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kom nødder og rosiner på en pande og rist dem i ca. 5-10 minutter. Hæld dem derefter ned i chokoladen, så dem smelter. Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir på, drys chokolade nibs på toppen og lad det køle af. 


Mængden af de forskellige ingredienser afhænger af, hvor meget fyld man vil have i og hvad man lige ligger inde med. Det er ikke så vigtigt. Der skal selvfølgelig være nok fyld til at smelte chokoladen, men der skal heller ikke meget til. 


Skær det i mindre stykker med en savtakket kniv eller tag fat med begge hænder og spis løs. 


Ølkage

$
0
0
Jeg går meget op i lejlighedskager. Den rette kage til den rette lejlighed. Senest har prøvet at finde den helt rigtige fodboldkage. Altså, ikke en fodboldformet kage, men en kage som gør sig godt til fodboldkampe. 


Denne her har smagen, men ikke helt formen. Det skal helst være en kage som kan spises med én hånd, som ikke tager skade af en sejrs flyvetur gennem rummet og som går godt sammen med bacon.

Ingredienser
100 g blødt økologisk smør
150 g farin
2 økologiske æg str. M/L
300 g økologisk mel
1 tsk bagepulver
50 g kakao
3 dl mørk øl 


Rør smør og farin godt sammen i en skål. Tilsæt æggene et efter et under fortsat omrøring. Bland imens mel, bagepulver og kakao i en anden skål. Dette tilsættes skiftevis med øllet, hvilket i starten giver en meget besynderlig konsistens, men giv ikke op - det skal nok arte sig. 

Kom dejen i en springform foret med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader (ikke varmluft).


Glasuren laves af lige dele smør og flormelis tilsat en anelse øl. Pisk ingredienserne godt sammen og smør det på den afkølede kage. Man kan smide lidt blå kornblomst på toppen, hvis kagen skal være rigtig mandig. 

Hurtig sommerdessert med is

$
0
0
Jeg er lige kommet tilbage fra New York, hvor jeg blandt andet besøgte et helt utroligt sødt par, som serverede lækker mexicansk mad efterfulgt af nogenlunde denne dessert. Der er utrolig varmt i New York lige nu, så is var et virkelig velkomment indslag.


Bunden er et lag kagerester, gerne noget med chokolade. Jeg brugte nogle triple chocolate muffins, som havde var gået i stykker, da jeg forsøgte at få dem ud af min "slip-let" form. Det var et godt element med chokoladestykkerne i kagerne, men tænker de fleste kager kan bruges.  

Ingredienser
Kagerester
God vaniljeis
Hindbær
Nektariner

Bryd kagerne op i mindre stykker og læg dem nederst i portionsskåle. Kom vaniljeis ovenpå og slut af med skyllede hindbær og udskårne nektariner.


Kan serveres med kaffe eller champagne.




Ingefær citron småkager

$
0
0
Jeg fandt tilfældigt en gammel mail i min inbox under overskriften "cookies for cripples". Det viste sig at være en opskrift på disse ingefær citron småkager - sendt fra min squash buddy i Skotland. 


Ingredienser til pladen fuld
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
90 g sukker
en knivspids fint salt
fintrevet frisk ingefær (på størrelse med en squash bold)
fintrevet skal fra 1 økologisk citron 
saft fra ½ saftig økologisk citron
120 g smør

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Tilsæt derefter ingefær, citronskal, citronsaft og smør skåret ud i mindre stykker. Ælt ingredienserne hurtigt sammen med hænderne, til det er blevet til en ensartet masse. 


Tag en bageplade og beklæd den med bagepapir. Herfra kan man enten rulle kugler på størrelse med kirsebær, som trykkes lidt flade eller rulle dejen ud på et meldrysset bord og udstikke kager med en udstiksform. Jeg brugte min fine æbleform fra New York.

Småkagerne skal bages midt i ovnen i ca. 12-20 minutter ved 180 grader. Som regel er det 15 og som min squash buddy skriver: "they´re done, when they look good". 

Man kan skrue op og ned for citronskallen og ingefæren alt efter humør, smag og lager. 

Sprøde småkager i morgensolen.

Gavemuffins med kakao, solbær og mandler

$
0
0
Vi har i cph volunteers fået ny chef, som vi er rigtig glade for. Vi var sådan set også rigtig glade for vores tidligere chef, men jeg benytter gerne enhver lejlighed til at bage og hun fortjener det. 

Her kommer et rigtig godt makkerpar, nemlig kakao og solbær. Mandlerne er mest for crunch effekten - og så er de jo sunde.


Ingredienser til ca. 40 minimuffins
140 g hvedemel
20 g sublim kakao
140 g sukker
1 tsk bagepulver
40 g saltet smør
1½ dl skummetmælk
1 økologisk æg
30 g hakkede mandler
75 g solbær

Bland mel, kakao, sukker, bagepulver og smør i en røreskål og rør det sammen med en flad spartel. Pisk imens mælk og æg sammen og tilsæt det lidt efter lidt, når blandingen har fået en ensartet konsistens. Når dejen glat og jævn kommes de hakkede mandler og solbærerne i. Jeg hakkede mandlerne forholdsvis fint.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 150 grader (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Tjek med en hæklepind om de er færdige. De er små, så det er vigtigt de ikke får for meget. Det er ikke meningen det skal være en tørkage. 


Kan dekoreres med glasur eller andre lækre ting.


Klar til aflevering

Citron marengs tærte

$
0
0
Min absolutte yndlings spise når jeg er i Paris er lemon meringue pie. Jeg har flere gange prøvet at lave den selv, denne gang nogenlunde efter en opskrift fra the hummingbird bakery. Bunden og fyldet kan med fordel laves dagen før tærten skal spises og den holder sig fint på køl et par dage.


Ingredienser til bunden
200 g hvedemel
50 grahamsmel
100 g saltet smør
postevand

Kom hvedemel, grahamsmel og smør i en røremaskine (jeg bruger min elskede Kitchen Aid) og rør med en flad spartel ved lav hastighed til det er godt blandet og har en konsistens som savsmuld. Tilsæt 1 spsk koldt vand og rør igen. Fortsæt med at tilsætte vand 1 spsk af gangen indtil dejen er jævn og glat. Der skal ikke for meget vand i, men lidt mere end normalt fordi der er grahamsmel i dejen. Form dejen til en kugle der trykkes lidt flad og læg den på køl i ca. 1 time. 

Udrul dejen på et meldrysset bord. Læg den derefter over i et smurt tærtefad på ca. 25 cm. Gør klar til blindbagning ved at komme bagepapir og fyld i. Jeg har nogle fancy keramik tærtebagekugler, men mindre kan gøre det. Bag bunden ved 150 graders varmluft i 10 minutter. Fjern bagepapiret og tærtebagekuglerne og bag i yderligere 10 minutter. Dejen skal ikke være helt færdigbagt. 

Ingeredienser til citronfyld
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dåser kondenseret mælk (der er ca. 397 g i hver)
8 økologiske citroner

Skyl citronerne grundigt og tør dem af. Riv skallen fint (kun det gule) og pres saften. Kom begge dele i en skål sammen med æggeblommer og kondenseret mælk. Jeg brugte en røreskål og et piskeris. Start for lav hastighed og øg, når ingredienserne er godt blandet. Det er meningen at massen skal tykne, men det gjorde min altså ikke. Måske fordi det var nogle helt utrolig saftige citroner jeg havde brugt. 

Kom citronmassen i den delvist bagte tærtebund og bag den ved 150 grader (ikke varmluft) i 20-30 minutter til fyldet er fast i de, men stadig en anelse blødt. Hvis man kan hælde fyldet af, er det for blødt. 

Lad tærten køle af og sæt den derefter på køl indtil fyldet er helt fast. Det tager formentlig mindst en time. Den kan sagtens være på køl natten over. 

Ingredienser til marengs
6 pasteuriserede æggehvider
325 g sukker

Kom æggehviderne i en røreskål og pisk indtil de er skummende, men stadig genenmsigtige. tilsæt derefter sukkeret 2 spsk. af gangen og pisk godt ved mellemhøj hastighed imellem til det hele er tilsat. Stop, når det danner stive toppe. Don´t overdo it. 

Kom marengsen på den afkølede tærte, så fyldet er helt dækket. Brug en spiseske til at forme toppe eller hvad du nu lige har lyst til. 

Bag tærten færdig ved 150 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter lidt højt i ovnen. Marengsen skal være gylden og sprød. 



Jeg er ikke sikker på, at det er nødvendigt at bruge pasteuriserede æggeblommer, men det gjorde jeg, så derfor står det i opskriften. 

Sig det med cantuccini

$
0
0
I min søgen efter robuste kager, har jeg fundet disse, som endda kan tåle Post Danmarks hårdhændede håndtering. Det er testet op til flere gange og modtagerne har rapporteret om vellykkede modtagelser af hele kager. 

Ingredienser
325 g  økologisk mel
200 g sukker
½ tsk fint salt
½ tsk bagepulver
fintrevet skal fra en halv økologisk citron
1 spsk honning
2½ økologiske æg
150 g hele mandler

(eller 100 g mandler og 50 g hakket chokolade eller 75 g mandler og 75 g pistacienødder)

Tag en skål, gerne et dejfad og kom mel, sukker, salt, bagepulver og fintrevet citronskal i. Bland det det med en ske og tilsæt derefter honning og sammenpisket æg lidt af gangen. Dejen skal kun lige hænge sammen, den skal ikke være for blød.

Tilsæt til sidst mandler og ælt dem godt ind i dejen. 


Eventuelt mandler og pistacienødder eller mandler og chokoladestykker.


Del dejen i tre lige store stykker og form dem til stænger i en bageplades længde og ca. 4 cm brede. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader (varmluft).


Når de er gyldenbrune tages de ud og skæres i stykker af ca. 1 cm på skrå og lægges tilbage på bagepladen.


De bages nu ca. 20-25 min ved 160 grader (ikke varmluft) på nederste rille. De skal egentlig ikke have så meget mere farve end de allerede har, de skal bare tørre, så de bliver hårde. 

Hold godt øje med dem efter det 15. minut De har det med at blive fuldstændig brændte uden varsel på cirka 3 sekunder så snart man vender sig om. 


Så faldt cantuccini klodsmajor tårnet. De er nu klar til at blive serveret til kaffen.


P.S. Jeg brugte denne chokolade, da jeg har fået at vide, at stykkerne holder formen, selv når de bliver udsat for høj varme. De er hjembragt fra USA og de bliver ganske rigtigt hvor de skal. Man skal nok ikke tænke for meget over, hvad det mon kan skyldes.

Hyldebærsaft - som i de gode gamle dage

$
0
0
Jeg har den seneste tid haft en trang til konstant at have en saks og en kurv på mig, så jeg kunne få så mange hyldebær som muligt med hjem. Desværre befinder de fleste sig i private haver eller i en højde, som for mig kræver en stige eller en trampolin at få fat i. Derfor var jublende lykkelig, da jeg i går fik hyldebær fra vores venners have. Jeg fik omkring 1,3 kg som blev til 4 flasker hyldebærsaft. 


Her er opskriften pr. hele kilo hyldebær. Så kan man gange og dividerer alt efter, hvor mange hyldebær man er heldig at få. Det er på ingen måde en svær opskrift, men det er vigtigt at koge hyldebærerne længe nok (mindst 20 minutter) da de indeholde cyanid. Spis dem derfor aldrig rå.


Ingredienser
1 kg hyldebær med stilke
2 æbler (gerne syrlige)
1 økologisk citron
500 g sukker
0,5 l vand


Atamon

Start med at klippe det grønne af stængerne og skyl dem godt. Jeg fik en del forskrækkelser fordi jeg både er nærsynet, utrolig grundig og bange for edderkopper. Det skal man lige være forberedt på. Kom dem i en eller flere gryder.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i kvarte. Riv skallen af citronen og pres saften. Kom det hele ned i gryderne sammen med sukker og vand og bring det i kog. Blandingen koges mindst 20 minutter (gerne 25) til bærerne sprækker. 


Herefter er det meningen, at man skal bruge et klæde til at si saften igennem, men det havde jeg altså ikke. Derfor brugte jeg først en grov si til at si bær, stilke, æbler og citronskal fra. Derefter brugte jeg en finmasket si, som jeg normalt anvender til the. 

Skold glas eller flasker med kogende vand og atamon. Kog vandet og kom det i en stor gryde. Tilsæt lidt efter 1 spsk atamon pr 1 dl vand. Kom flasker og låg  i og skyl dem godt. Brug en tang til at fiske dem op på et rent viskestykke. Kom saften på de varme glas. Jeg brugte en tragt og den finmaskede si endnu en gang.


Flaskerne opbevares på køl. Saften smager bedst varm - blandet op med kogende vand.
 Man kan også koge suppe på den, som spises med æbler og tvebakker til.

Blommegrød for alle

$
0
0
Jeg forstår ikke rigtig det der med blommer. De skal være virkelig gode, som dem i min venindes have, før jeg gider spise dem, men blommegrød - dét forstår jeg. Det er mega nemt at lave og smager aldeles fremragende.


Ingredienser
indtil flere blommer
postevand
sukker
vaniljestang eller dele heraf
revet citron fra øko udgaven
eventuelt citronsaft
maizena

Tilbehør
piskefløde
mandler
sukker

Skær blommerne over. Fjern herefter stenene og skær blommerne i mindre stykker. Kom vand og sukker i en gryde. Jeg starter med nok vand til at dække bunden og en anelse sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det sammen med blommerne og den revne citronskal i gryden og bring det i kog mens der røres med en træske. Det er vigtigt, det er en træske, ellers vil projektet aldrig lykkedes for dig. 

Når blommerne er møre (helt bløde) smages der til med sukker og citronsaft. Det er ikke sikkert der skal nogen af delene i. Tag vaniljestangen op og skru ned for blusset. Jævn grøden med maizena rørt ud i vand ved at tilsætte det lidt efter lidt og slut af med at varme grøden godt igennem.

Hæld grøden på en skål og lad den køle af - på køkkenbordet eller i køleskabet.



Serveres med perfekt pisket flødeskum - det vil sige blødt, men i stand til at stirre ned på dig fra skålen uden at falde ud, samt sukkerristede mandler. Alternativt hakkede brændte mandler. 


Basis upside down blommekage - less is more

$
0
0
Dette er en blommekage uden alt det overflødige. Nogen gange smager det rigtig godt, når man tilsætter vanilje og citron eller andre ting der passer godt til blommer, men andre gange er det rart at en blommekage bare smager af blommer.



Ingredienser
200 g sukker
25 g smør

ca. 750 g blommer uden sten

150 g smør
100 g farin
75 g sukker
3 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Start med at tage en springform på ca. 26 cm i diameter og kom bagepapir i. Det færdige resultat bliver pænere uden, men dette er en lynkage.

Først smeltes sukker i en gryde til karamel. Derefter tilsættes smør, som røres godt ind så man får en samlet masse.  Kom det derefter i bunden af springformen. 


Tag derefter de vaskede blommer, halver dem og fjern stenene. Skær dem i både af passende størrelse og læg dem ovenpå karamellen i springformen.


Til dejen piskes smør, farin og sukker sammen i en røremaskine med en flad spartel. Tilsæt derefter æggene et af gangen.

Sigt mel og bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen Hæld dejen ud over kagen og glat den ud med en dejskraber til t jævnt lag.

Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i 40-50 minutter midt i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter jævnligt. 


Lad kagen køle lidt af i formen, tag kanten af formen af og vend den ud på et fad eller et spækbræt. 


Viewing all 133 articles
Browse latest View live